Klik hier: WRC06 voor de laatste foto's van deze wagen, tijdens de Auto Rai 2005.

2 november 2004

Ford komt met goed nieuws voor de Rally fans, en de nieuwe FOCUS RS WRC 2006!
Lees verder, onderaan deze pagina.

Een trotse Malcolm Wilson, van M-sport.

Terug naar begin

Na de aankondiging de komende vier jaar deel te nemen aan het FIA Wereld Rally Kampioenschap, toont Ford Europa hoe de nieuwe generatie van de Ford Focus RS WRC er uit zou kunnen zien. Lees het gehele artikel verderop deze pagina.
Ford en het Britse bedrijf M-Sport hebben een sterk partnerschap gesmeed om de voortdurende aanwezigheid van Ford op het topniveau van de internationale rallysport wereldwijd te verzekeren. M-Sport heeft, in samenwerking met Ford Team RS, haar visie ontwikkeld op een volledig nieuwe Focus rallyauto. De dynamische lijnen van de nieuwe Ford Focus, en in het bijzonder de coupéachtige uitstraling van het driedeurs model, vormen de perfecte basis voor de uiterst opvallende 2006 Focus RS WRC concept car.
Getooid met het blauwe ovaal deelt de Focus 2006 RS WRC concept de ontwerpkenmerken van de huidige Focus RS WRC, waarmee Ford ook in 2005 aan het WK zal deelnemen. De standaard prominent uitstulpende wielkasten sluiten naadloos aan op de voorspoiler over de gehele breedte van de auto en de grote luchthappers in de motorkap. Een op het dak gemonteerde luchtinlaat en een karakteristieke achterspoiler dragen bij aan het functionele, op het WRC-geïnspireerde uiterlijk.
Ondanks de toevoeging van typische WRC carrosseriedelen en ontwerpverschillen, die sterk doen denken aan de bestaande Focus rallyauto, is de Focus 2006 RS WRC concept car duidelijk anders door vooral de sportieve, scherpe hoek van de achterruit, waardoor optisch een agressief ogende rallyauto is ontstaan.
De nieuwe generatie Focus zal een familietraditie voortzetten die al dateert sinds 1999, waarna dit model de ruggengraat heeft gevormd van Ford’s autosportactiviteiten. Het is dan ook niet meer dan gepast dat een auto, die door velen alom wordt geprezen vanwege zijn rijkwaliteiten, de basis zal blijven vormen van Ford’s toekomstige rallyactiviteiten en het WRC vormt vanaf 2006 het perfecte decor voor de dynamische eigenschappen van de nieuwe Focus.
De onthulling van de Focus 2006 WRC concept betekent de start van een 14 maanden durend ontwikkelingsprogramma, dat zal zijn afgerond wanneer de volledig ontwikkelde rallyauto deel zal nemen aan de openingsrally van het WK seizoen 2006. Dit markeert ook de start van een programma van vier jaar met het doel de nieuwe Ford Focus te ontwikkelen tot een regelrechte kanshebber op WK-successen. Dit programma zal overigens ontwikkeld worden naast de bestaande WRC activiteiten van Ford gedurende het 2005 seizoen.
Bron: Media Ford

terug naar archief  terug naar begin