28-02-2006

In Genève bij de pers opening van deze Auto Show presenteert Ford de Focus Coupe-Cabriolet. Hier de eerste officiële foto's vrijgegeven door Ford.

Lees verderop deze pagina wat Ford daar zelf over verteld, daarna nog meer foto's.

Frisse lucht voor het hele gezin: de nieuwe Ford Focus Coupé-Cabriolet

Sensationele nieuwe Focus Coupé-Cabriolet maakt debuut op Autosalon van Genève
Coupé-Cabriolet combineert Italiaans design met gebruiksgemak en rijeigenschappen van de Focus
Eerste Europese Ford met elektrisch opvouwbare hard-top
Eén druk op de knop verandert binnen enkele seconden coupé in cabriolet
Grote bagageruimte voor cabriolet – meer dan 500 liter bruikbare ruimte in coupé vorm
Ontwikkeld en ontworpen in samenwerking met Pininfarina S.p.A.
Vanaf midden 2006 in productie bij Pininfarina in Italië
Focus Coupé-Cabriolet aanvulling op bestaande Focus line-up
Genève, 28 februari 2006- De preview introductie van de elegante en tegelijkertijd praktische Focus Coupé-Cabriolet op de Autosalon 2006 in Genève betekent de terugkeer van Ford op de cabrioletmarkt.

De Focus Coupé-Cabriolet komt voort uit de reactie van het publiek op de Ford Vignale Concept die in 2004 te zien was op de Autosalon van Parijs. Deze positieve reactie heeft Ford doen besluiten de auto in productie te nemen, met dit resultaat in nog geen twee jaar.

De nieuwe Focus Coupé-Cabriolet is gezamenlijk ontwikkeld door Ford Europa en het Italiaanse bedrijf Pininfarina dat wereldwijd aanzien geniet als ontwerper van enkele van de mooiste auto's ter wereld. De Ford Coupé-Cabriolet zal medio 2006 in volumeproductie worden genomen.

"We waren erg blij met de reacties op de Focus Vignale Concept en waren vastbesloten om deze auto in volumeproductie te nemen," aldus Gunnar Herrmann, Vehicle Line Director voor de Ford Focus. "Verder moest het productiemodel zoveel mogelijk op de prachtige conceptauto lijken maar toch zo betaalbaar en gebruikersvriendelijk zijn dat hij geschikt is voor dagelijks gebruik."

Verfijning, elegantie en wendbaarheid

De Focus Coupé-Cabriolet geeft perfect aan hoe Ford denkt over design en engineering: stijlvol en spannend, en tegelijkertijd een heerlijke auto voor dagelijks gebruik. Kortom, een auto waarin je gezien wilt worden.

Kenmerkend voor Ford is ook de gemakkelijke bediening van de hard-top. Met één druk op knop verandert de Focus Coupé-Cabriolet razendsnel van een elegante coupé in een stijlvolle cabriolet.

De Focus Coupé-Cabriolet voegt zich bij de Focus ST in de top van de Focus line-up. Klanten zullen de gezinsauto herkennen, maar wat ze ook zullen opmerken is het unieke profiel van de Coupé-Cabriolet, met de vloeiende, licht gebogen lijnen van het coupé-dak.

Het elegante en tegelijkertijd sportieve exterieur van het preview model wordt benadrukt door de nieuwe metaallak, met de naam 'Luna'.

De tweedelige, elektrisch opvouwbare hard-top maakt de auto zowel een comfortabele gezinsauto als een middel voor heerlijke, zorgeloze autoritten in de frisse buitenlucht. De Focus Coupé-Cabriolet biedt plaats aan vier personen en beschikt over een ruime bagageruimte met meer dan 500 liter bruikbare ruimte. Dit onderstreept eens te meer de praktische gebruiksmogelijkheden van deze auto.

De opvallende wielkasten, kenmerkend voor alle Ford Focus-modellen, zorgen voor een robuuste uitstraling. De sterke Italiaanse invloed is zichtbaar in zijn profiel en achterkant met zijn chromen details en grote kofferklep.

"De oorspronkelijke bedoelingen van het design van de Vignale Concept zijn vrijwel ongewijzigd overgenomen in de ontwikkelingsfase van de Focus Coupé-Cabriolet als productiemodel," zegt Chris Bird, Director Design, Ford Europa. "De nieuwe Focus was voor ons designteam ook een fantastische basis bij het ontwerpen van een opvallende auto met twee karakters."

Bij het interieur ligt de nadruk op verfijning, elegantie en het gebruik van kwalitatief hoogwaardige materialen. Het preview model is voorzien van een aantrekkelijk tweekleurig interieur. Het bovendeel van het dashboard is uitgevoerd in het elegante, donkere 'Iris' dat prachtig contrasteert met het lichte 'Camel' van de bekleding en de leren luxe stoelen.

Ter bescherming van zijn status als ´helden model' in de Focus-productreeks, zal het uitrustingsniveau hoog liggen. De exacte specificaties en prijzen zullen vlak voor de marktintroductie bekend worden gemaakt, maar de Focus Coupé-Cabriolet beschikt over voor de Focus kenmerkende voorzieningen als airconditioning, meerdere airbags, in-car entertainment en alle actieve en passieve veiligheidsvoorzieningen.

Klanten zullen hun auto ook persoonlijk kunnen samenstellen. Zij kunnen hierbij beschikken over een uitgebreide lijst met kleuren en afwerkingen, evenals over een uitgebreide reeks opties en accessoires.

Voel het verschil

De gedaantewisseling van de Focus Coupé-Cabriolet is ook letterlijk voelbaar. De overgang gaat snel en makkelijk. Met één druk op de knop wordt de tweedelige hard-top eenvoudig opvouwen en verdwijnt hij volledig in de kofferbak, waarna bestuurder en passagiers kunnen genieten van een heerlijke rij-ervaring in de frisse buitenlucht.

Maar de opvouwbare hard-top beschermt niet alleen bij slecht weer. De hard-top biedt de Focus Coupé-Cabriolet als tweedeurs coupé weliswaar een stoer, opvallend profiel, maar bij de constructie ervan hebben gebruiksgemak en duurzaamheid centraal gestaan. De robuustheid van de hard-top geeft de auto de extra rigiditeit die een auto van deze klasse nodig heeft.

"De Focus Coupé-Cabriolet is eerder een Grand Tourer dan een puur sportieve cabriolet", zegt Jon Wellsman, Ford Focus Brand Manager bij Ford Europa. "Maar zoals je van een Ford Focus kunt verwachten, is de rij-ervaring geweldig, of je hem nu als coupé of als cabriolet gebruikt."

De Focus wordt geroemd als een van de best rijdende auto's in het C-segment, en heeft in deze klasse dan ook de norm bepaald. De Coupé-Cabriolet zal hierop geen uitzondering zijn en is net zo wendbaar, comfortabel en betrouwbaar als de naam Focus veronderstelt.

De nieuwe Ford Focus Coupé-Cabriolet komt op de markt met drie verschillende motoren: twee benzinemotoren, de 100 pk/ 74 kW 1.6 liter Duratec en de 145 pk/ 107 kW 2.0 liter Duratec en de uiterst moderne 136 pk/ 100 kW 2.0 liter Duratorq TDCi diesel met standaard DPF. Met hun lage brandstofverbruik en geringe uitstoot, combineren deze efficiënte aandrijvingen van Ford zuinigheid met milieuvriendelijkheid.

De volledige technische specificaties van de Focus Coupé-Cabriolet worden later dit jaar bekendgemaakt, vlak voor de marktintroductie.

Ford met een vleugje Italië

Bij de ontwikkeling van de nieuwe Focus Coupé-Cabriolet heeft Ford nauw samengewerkt met Pininfarina S.p.A., de beroemde auto-ontwerpers en -bouwers uit Italië.

Nadat in november 2004 was bevestigd dat Ford Europa een productiemodel zou ontwikkelen op basis van de Focus Vignale Concept, is Pininfarina gekozen als ideale partner om hieraan mee te werken.

"De samenwerking met Pininfarina aan de Ford Streetka was een geweldige ervaring. Zij waren nu voor ons dan ook de natuurlijke keuze als partner," aldus Herrmann. "Bij de Streetka werkten we samen met Pininfarina bij het gereedmaken van het ontwerp voor volumeproductie. Maar voor de Focus hebben we gezamenlijk met Pininfarina gewerkt aan het totale ontwerp en de technische uitvoering van de gehele auto."

De samenwerking met Pininfarina wordt voortgezet tijdens het productieproces van de Focus Coupé-Cabriolet. Dit vindt namelijk in zijn geheel plaats in de fabrieken van Pininfarina in de Turijnse voorsteden Grugliasco en Bairo. De basisonderdelen voor de Ford Focus zijn afkomstig uit de fabriek in het Duitse Saarlouis.

"Wij zijn trots op de hernieuwde samenwerking met Ford Europa aan de nieuwe Focus Coupé-Cabriolet. Dit betekent voor ons een aanzienlijke investering, niet alleen wat onze deskundigheid betreft op het terrein van design en engineering, maar ook voor de inzet van onze geavanceerde fabriek in Italië," zegt Andrea Pininfarina, CEO van Pininfarina S.p.A.

Focus familie breidt zich uit

De nieuwe Coupé-Cabriolet is een uitbreiding van de Ford Focus familie en biedt de klant meer keuzemogelijkheden. De Focus line-up bestaat nu uit driedeurs en vijfdeurs hatchbacks, een vierdeurs sedan en een vijfdeurs Wagon, plus de nieuwe Coupé-Cabriolet en een MAV, de Ford Focus C-MAX. Verder omvat de productreeks de onlangs geïntroduceerde sportieve uitvoering, de Focus ST.

Met meer dan 4 miljoen exemplaren is de Ford Focus is een van de meest succesvolle modellen in Europa. En dit is exclusief de 370.000 exemplaren van de Focus C-MAX die sinds de introductie in 2003 zijn gebouwd. De Focus, waarvan er in 2005 maar liefst 442.000 exemplaren zijn verkocht, wordt gebouwd in Duitsland (Saarlouis), Spanje (Valencia) en Rusland (St Petersburg).

Buiten Europa wordt de Ford Focus onder andere gebouwd in de VS, China, Taiwan, de Filippijnen en Zuid-Afrika. Na in de jaren 2000 en 2001 de bestverkochte auto ter wereld te zijn geweest, zijn er inmiddels wereldwijd meer dan vijf miljoen exemplaren van de Ford Focus verkocht. De Focus was ook de eerste auto in de autogeschiedenis die zowel in Europa als in Amerika tot 'Auto van het jaar' is uitgeroepen.

De nieuwe Ford Focus Coupé-Cabriolet is vanaf de zomer 2006 in heel Europa te koop. In Nederland zal de auto naar verwachting na de zomer leverbaar worden. De jaarproductie wordt geschat op ongeveer 20.000 exemplaren.

Bron: Ford Nederland

 terug naar overzicht CC    terug naar begin