06-04-2011

Wereldprimeur Auto RAI: belastingvrije Ford Focus!

De Auto RAI heeft er een heuse wereldprimeur bij: de nieuwe Ford Focus Econetic. Een bijzondere auto voor de Nederlandse markt, want door zín lage CO2-uitstoot is-ie wegenbelastingvrij!
De nieuwe Ford Focus Econetic heeft een volledig nieuwe 1.6 TDCi onder de kap. Het blok heeft een nieuw injectiesysteem, een andere turbo, verbeterde koeling. Ook zijn er extra maatregelen genomen om de interne wrijving te verminderen.

Het maximum vermogen is 105 pk. Waar het natuurlijk allemaal om draait bij zoín Econetic-versie is de CO2-uitstoot. En daarmee zit Ford nu net goed, want voor de hatchback, de sedan ťn de wagon is deze 94 g/km. Dat is onder de grens van 95 g/km voor dieselautoís en dus krijgt Ford zoals het er nu naar uitziet de eerste belastingvrije auto in het C-segment met een conventionele verbrandingsmotor in het gamma.

De Wagon is zelfs de eerste belastingvrije stationwagon in deze klasse. Deze lage uitstoot is er natuurlijk niet zomaar. De Econetic profiteert bijvoorbeeld van een speciaal aerodynamica-pakket. Verder zijn er de bekende Econetic-technieken als een actieve grille, auto-start-/stop en regeneratie van remenergie. Tot slot zijn er banden met een lage rolweerstand en een zesversnellingsbak met lange eindoverbrengingen.


 

De Ford Focus Econetic beleeft zín wereldprimeur op de persdag van de Auto RAI, die op dinsdag 12 april plaatsvindt. En dan het slechte nieuws: de eerste exemplaren van de Ford Focus Econetic worden pas begin 2012 geleverd. Nog even geduld, dus!

Bron | Autoweek.nl

terug overzicht Ford Focus nieuws      terug naar begin