09-11-2007

Eindelijk nieuws over de Ford Focus Wagon 2008, eerder werden we al wel getrakteerd op beelden van de hatcback 2008 maar nu zijn er dan eindelijk foto's van de nieuwe Focus Wagon. Het autoweekblad Autoweekblad schrijft er het volgende over:

De spectaculaire Ford Focus ST lekte gisteren al, maar er is meer nieuws. Ford heeft nu namelijk meteen ook het doek van de Focus Wagon getrokken. Tegelijkertijd zijn er ook meer details van de nieuwe Focus bekend. Het uiterlijk van de stationwagon is niet echt een verrassing: net als de hatchback is de gefacelifte pakezel ‘ver-Mondeood’. Het front althans, want de achterzijde is grotendeels gelijk gebleven.De nieuwe Focus is leverbaar in vier uitvoeringen: de Trend, en daarboven komen de Ghia en de Titanium-varianten. En natuurlijk is er de sportieve variant, de ST. Klanten kunnen hun auto verder uitbreiden en met optionele X-packs voor de Ghia- en Titanium-modellen, en diverse optiepakketten die tegemoetkomen aan specifieke behoeften van de klant: Sport, Comfort, Style en Business.Als de klant kiest voor de zogenoemde ‘Premium’ middenconsole, behoort vanaf begin 2008 een ‘Ford Power-knop’ tot de mogelijkheden. Ook debuteert het EasyFuel-tanksysteem op de Focus, waardoor de bestuurder nooit meer de verkeerde brandstof tankt.
De 109 pk sterke Econetic-diesel verbruikt 4,3 liter per 100 kilometer. De CO2-uitstoot bedraagt 115 gram per kilometer. Bij de 90 pk versie is dat 114 gram per kilometer. De 110 en 136 pk sterke turbodieselmotoren kunnen worden gekoppeld aan een nieuwe automatische transmissie met dubbele koppeling.De productie van de drie- en vijfdeurs Focussen en de Wagon start eind dit jaar. De importeur verwacht de gefacelifte Focus in januari bij de dealers. De ST, vierdeurs sedan en Coupé-Cabriolet volgen later in 2008.

Bron: Autoweek.nl

terug overzicht Focus III     terug naar begin