25-03-2009

De nieuwe Ford Focus rijdt al!Het duurt nog tot in de loop van 2010 tot Ford de derde generatie van de Focus klaar heeft. Dit zijn foto’s van het nieuwe model dat zijn eerste stapjes zet.
Ford is gestart met het testen van de nieuwe generatie Focus. Voorlopig gaat het nog om een zogeheten ‘mule’. Dat betekent dat nieuwe techniek zit verborgen onder een bestaande koets, al moest die voor de gelegenheid wel een beetje worden verbouwd.

Onze fotograaf betrapte twee modellen: een hoog-op-de-poten sedan en een statiowagen. Waarom de sedan zo ver boven het asfalt is verheven, is niet duidelijk maar heeft zonder meer de testwerkzaamheden te maken. Reken dus niet op een SUV-achtige – Ford heeft immers de Kuga al in huis.

Ford kan zich niet permitteren om veel langer te wachten met een nieuwe Focus. De nieuwe Golf rijdt namelijk al rond en zijn andere aartsrivaal, de Opel Astra, wordt ook binnen afzienbare tijd vernieuwd. In september staat die klaar. Verder vindt de Focus de helemaal nieuwe Mégane op zijn pad en ook Alfa Romeo heeft met de Milano straks een aantrekkelijk ijzer in het vuur. Het wordt dus druk in het C-segment. En dat is goed nieuws, want door de toenemende vraag naar kleine auto's, keren steeds meer kopers het D-segement de rug toe.

Als troef voor de Focus anno 2010 heeft Ford direct ingespoten benzinemotoren achter de hand. In de onlangs gepresenteerde Iosis Max concept car was voor het eerst een afgezant van nieuwe generatie Ecoboost-motoren te vinden. In 2010 komen de nieuwe krachtbronnen op de markt. Dan loopt Ford weer helemaal in de pas met de concurrentie op het gebied van compacte turbomotoren en een beperkte CO2-uitstoot.

Bron: Autoweek

terug overzicht Focus 2008    terug naar begin