31-01-2012

Meer dan 100.000 orders voor Active Park Assist: productie handsfree fileparkeersysteem verdrievoudigd.

Meer dan 100.000 orders voor Active Park Assist, de handsfree voorziening die bestuurders in staat stelt om met een druk op de knop te fileparkeren zonder het stuur te hoeven aan te raken
Ford verdrievoudigt productie om te voldoen aan vraag naar ultrasoon sensorsysteem op Focus, C-MAX en Grand C-MAX
Active Park Assist vanaf medio 2012 leverbaar op meer Ford modellen, waaronder de nieuwe Kuga


 
Meer dan 100.000 orders voor Ford Active Park Assist vormt het overduidelijke bewijs dat fileparkeren een grote uitdaging is voor vele automobilisten.

Inmiddels heeft Ford de productie verdrievoudigd van deze voorziening die de optimale stuurhoek berekent en de auto vervolgens handsfree inparkeert.

“Ford Active Park Assist garandeert zorgeloos inparkeren,” zegt Kay Müller, ingenieur bij Ford. “Met een druk op de knop kunt u in de kleinst mogelijke ruimte parkeren en is het risico op schade aan uw auto of die in de onmiddellijke omgeving beperkt."

Sinds de voorziening eind 2010 werd geïntroduceerd op de nieuwe C-MAX en Grand C-MAX, zijn er alleen al in Europa in totaal 102.460 orders geplaatst. Alleen al voor deze modellen was dit 33 procent van de kopers. Ook 20 procent van de kopers van de vorig jaar op de markt verschenen nieuwe Ford Focus, hebben voor Active Park Assist gekozen.

Een derde van de Europese automobilisten die vorig jaar door Ford zijn ondervraagd, gaf toe dat zij problemen hadden met fileparkeren. Velen zeiden dat dit hun meer stress bezorgde dan een bezoek aan de tandarts.“De vraag naar Active Park Assist is werkelijk opzienbarend,” zegt Gunnar Herrmann, de Engineering Director bij Ford die verantwoordelijk was voor de ontwikkeling van de Focus. “En nu we deze voorziening in nieuwe producten gaan introduceren, te beginnen met de nieuwe Ford Kuga later dit jaar, zullen nog meer klanten hiervan kunnen profiteren.”

Active Park Assist – hoe werkt het?

De bestuurder activeert het systeem met een druk op de knop. Hierdoor worden de ultrasone sensoren geactiveerd die naar een geschikte parkeerplek zoeken.
Vervolgens wordt de bestuurder gevraagd of er met behulp van het systeem moet worden ingeparkeerd.
Het systeem neemt de besturing over en parkeert de auto in, zonder dat de bestuurder het stuur hoeft aan te raken. De bestuurder hoeft alleen de koppeling, het gaspedaal en de rem te bedienen.
Via een interface ontvangt de bestuurder zichtbaar en hoorbaar instructies en informatie over de nabijheid van andere auto's, voorwerpen en mensen.
Hoewel het sturen automatisch gebeurt, blijft de bestuurder verantwoordelijk voor het veilig inparkeren. Hij hoeft slechts het stuurwiel vast te pakken om het systeem te onderbreken.

Klik hier voor een demonstratie van Active Park Assist.

Bron | Ford Nederland

 terug Ford Focus nieuws      terug naar begin