24-12-2008

Hier het persoonlijk Ford Focus verhaal van Willem:

Voor mij is de Ford Focus een soort levens stijl geworden.
Ik heb de Focus voor het eerst gezien tijdens een vakantie in Frankrijk. Vond het een zeer apart model niet wetende dat deze ooit de opvolger van mijn Ford Escort zou worden.
Ben begonnen met een Focus uit het bouwjaar 1999 een Ghia uitvoering met TDDDi blok.
Deze wagen werd in de loop van de tijd uitgebouwd met een Lummaset rondom, kleur was Pacific Green, heb er veel plezier aan beleefd. Zie Fotoboek 17-11-2003

In die tijd waren er de Fordteams (per provincie) en werd er lid van en beleefde mooie tijden en was verslaafd aan Ford. Daarna weer een Focus, maar nu de fase 2 met 115pk TDCi blok, dat was wel ff wat anders dan de 90 pk. Na verloop van tijd internet gekregen in 2002 en zodoende ook op www.fordworld.nl terecht gekomen. Leerde zo ook www.focusmania.com kennen, internet hè?

Ook de Focus fase 2 kreeg weer een tune up beurt, zoals ander onderstel, Koni schokbrekers, 17 inch velgen en een compleet nieuwe audio installatie. Zie Fotoboek 12-03-2005

Op gegeven moment ook geprobeerd via Fordworld tot oprichting van een Focus club te komen,
helaas weinig reacties, daar waren ze meer op de oudere types van Ford gericht, dan de nieuwere modellen. Kreeg toch naar verloop van tijd reactie voor de oprichting.

Het liep in het begin geen storm, maar toch zo langzamerhand groeide er iets moois uit tot www.focusclub.nl  Intussen tijd werd werden er verschillende meetings opgezet, die toch lekker werden bezocht. De allereerste was in februari 2006 die om 13.00 uur in Meerkerk begon. Er kwamen 18 Focus bezitters opdagen, ongekend veel voor een eerste keer.

Ook de Focus fase 2 moest er weer aangeloven na een stand van 240.000km.
Hij werd ingeruild op een Ford Focus II, daar ik toch de nodige km maak voor werk en privé een 1.6 TCDi met 109 pk. Ook deze werd weer onder handen genomen, andere velgjes & bandjes spoilertje, verlaginkje en wat meer. Ik begon met deze Focus op een km stand van 76.000 km. maar staat inmiddels deze al op 102.245 km.

Greetz Willem

terug naar Ford Focus 10 jaar     terug naar begin