24-12-2008

Hier het persoonlijk Ford Focus verhaal van de 'webmaster' van deze site:

Medio mei 1998 zag ik op www.ford.com tekeningen van alleen de neus van een nieuw Ford model, waarbij bezoekers werd gevraagd een naam te verzinnen voor de nieuwkomer. Ik weet nog dat ik heb meegedaan en een naam heb geprobeerd te verzinnen en deze ingezonden (al weet ik echt niet meer wat de naam was die ik verzonnen heb). Maar weet wel zeker dat ze niet mijn verzonnen naam voor de nieuwkomer hebben gekozen. Wat ik nog wel weet is dat toen ik die tekeningen zag dat ik de auto al heel erg mooi vond en dagelijks terug kwam om te zien of ze al wat meer lieten zien van dit nieuwe model, maar helaas dat ging minder snel dan ik had gehoopt.

Begin augustus 1998 lieten ze een filmpje van de auto zien die inmiddels tot de Ford Focus was gedoopt, ronddraaiend op een platvorm en bleef ik me maar vergapen aan deze Ford Focus en begon meer en meer te zoeken op internet of er elders al iets meer bekend was over deze nieuwe auto van het merk waar ik al heel lang in rij. Maar helaas nog niet veel wijzer kunnen worden, dit kwam pas later, veel later. Wel begon m'n 'verzamelwoede' meteen de kop op te steken en alles wat ik over de Ford Focus kon vinden, heb ik tot nu toe angstvallig bewaard, altijd leuk voor later!

Het klinkt misschien gek maar het was echt liefde op het eerste gezicht, ook wist ik dat wanneer deze auto op de Nederlands markt zou komen dat ik me er ooit 1 van zou aanschaffen, dat was voor mij een duidelijke zaak. Ondanks deze 'liefde op het eerste gezicht' wist ik uiteraard nog helemaal niets van de rijeigenschappen, maar mijn merk kennende leek me dat wel goed zitten.

Zo kwam er in de meeste auto bladen wel een artikel te staan over deze nieuwe Ford Focus en wie er ook over schreef ze waren het er unaniem over eens dat de wegligging en het besturen van deze auto een feest op zicht was, iets wat ze bij andere middenklasser nog nooit hadden gezien in die klasse, hij werd aan alle kanten geprezen. Dat wil je natuurlijk het liefst zelf ondervinden, maar helaas zat een proefrit er niet meteen in.

Minstens 1x in de week bezocht ik een van de dealers in de buurt, om de Focus te kunnen bewonderen en op den duur wist men al precies wat ik kwam doen, even Focus sfeer proeven er even in zitten en voelen, maar nog meer genieten van de allermooiste auto aller tijden, want dat is wat de Ford Focus voor mij persoonlijk was, is en blijft.

Dit ritueel duurde 2 jaar en ging er geen week voorbij dat ik een van de dichts bij gelegen dealers lastig viel met een bezoekje, maar ik herinner mij het bezoek half juli 2000 aan mijn plaatselijke dealer nog heel erg goed. Want eindelijk was het zover, ik ging een Ford Focus kopen! Tevens werd dit voor mij de allereerste nieuwe auto in m'n leven, dus kon ik hem zo bestellen zoals ik hem wilde hebben. Uiteindelijk werd de keuze gemaakt het werd een 1.8 16v Ford Focus Collection, 5 deurs in de kleur Smokestone en erge mooie kleur die bij verschillende weersomstandigheden telkens anders van kleur is, maar onder alle omstandigheden mooi blijft.

Deze heeft bijna 3 jaar bij ons voor de deur gestaan en heeft in 2003 plaats gemaakt voor een andere Ford Focus Collection maar nu een wagon een 1.6 16v. Ondanks dat het een wagon met een wat mindere motorinhoud is, verbaasde het me dat de auto toch nog zoveel pit heeft en goed mee komt met het overige verkeer een punt waarop ik met de aankoop nog wel m'n twijfels had. Ook is de 1.6 uiteraard veel zuiniger met de 1.8. Kwamen we op 1 tank gemiddeld net zo'n 550 kilometer verder, dat is met de wagon ruim 700 kilometer. (dit bij redelijke korte stukje gerekend)We rijden de Wagon Collection uit 2003 nog altijd met heel veel plezier en denken er nog niet aan deze in te ruilen, want de Ford Focus II waarmee Ford de mooie lijnen van de echte Focus liet verdwijnen, vind ik niet echt een Ford Focus meer en zie de eerste dan ook nog als de enige echte Ford Focus, zelfs nu met de Ford Focus 2008, blijf ik een beetje bij deze gedachte. Alhoewel deze er al weer wat meer als een Ford Focus uit ziet als de Ford Focus II, die blijft er in mijn ogen wat saai en er te degelijk uit zien, in mijn beleving. (sorry, Focus II bezitters het is niet de bedoeling jullie te kwetsen, maar dit is gewoon mijn mening, trek het jullie niet aan)

Inmiddels zijn er al weer heel wat speculaties over hoe de opvolger van het 2008 model er uit zou kunnen komen te zien, daarvan vind ik ene suggestie wel een aardige neus hebben, zie: 23-01-2008, maar als ik de achterkant dan weer zie hoeft het van mij niet zo. Zo geldt dit ook voor de Huckfeldt impressie van de Ford Focus 2010, zie: 06-11-2008 die heeft teveel van diverse andere merken en heb ik tot nu toe nog geen suggestie voorbij zien komen, waarvan ik denk: 'daar ga ik mijn huidige wagon uit 2003 voor inruilen, dat gaat DE opvolger worden', helaas die moet nog van de tekentafel komen. Maar blijf altijd Ford Focus liefhebber. Dat blijkt, want bijna dagelijks hou ik me bezig deze site te onderhouden door elk nieuwtje die er maar te vinden is, hier te publiceren voor alle mede Ford Focus liefhebber.

terug naar Ford Focus 10 jaar     terug naar begin