09-12-2006

Je kent ongetwijfeld het programma de Grote Beurt van Veronica.

Nadat ze in een eerdere uitzending een Focus wagon I op een aparte manier onder handen hebben genomen, hebben ze weer eens een Focus als slachtoffer een 'standaard' Focus 5 deurs hatchback van John en zijn vriendin Samantha, waar hij deze auto voor had gekocht, en zocht overal op internet hoe hij deze auto van zijn standaard status af kon helpen. Eigenlijk bleef het bij plannen en zoeken en dat had zijn vriendin ook wel door en zocht daarom contact met het programma waarop een overval volgde......lees hier John's verhaal:

Voor de ingreep:

Concept tekening van auto designer Alexander Bannink van het programma de Grote Beurt.

na de ingreep:

Ik was dus nog bezig met mijn rijbewijs en ik moest bijna afrijden maar door drukte had mijn instructeur een les afgemeld. Hij belde mij op of ik op een zondag kon rijden en dat vond ik prima. Ik stond dus op de bewuste zondag te wachten op mijn instructeur die een kwartier te laat kwam wat normaal niet voorkomt.

De les begon, maar mijn instructeur was een beetje humeurig wat ik al vreemd vond.
Ik moest de A12 pakken richting Den Haag en afslaan bij Voorburg, maar onderweg reed er de hele tijd een vervelende kerel voor me die op zijn remmen ging staan, rechts in ging halen, hij sneed mij telkens en was aan het bumper kleven.Mijn instructeur had alleen maar commentaar op mij en zei "we gaan terug want het gaat helemaal fout vandaag". We reden dus terug naar Zoetermeer daar moest ik een "meisje" ophalen die haar rijbewijs opnieuw moest halen omdat deze was ingenomen.

Dat "meisje" stapt in, maar deed wel een beetje vreemd en ze reed als een gek richting mijn huis. En daar staat mijn auto schuin op de parkeerplaats en ze reed er bijna tegenaan. Ik stap uit om te kijken, ik draai me om en zie de hele crew van Veronica inclusief Jorinde "het meisje".
En toen begon het hele verhaal.Wij vroegen John: hoe heb je de metamorfose ervaren:

Ik had natuurlijk helemaal geen idee van wat er ging gebeuren omdat mijn vriendin me had opgeven. Het was op zich al een mooie auto maar meer een gewone simpele burgerauto en ik was altijd aan het rond kijken voor extra spulletjes voor de auto maar ik wist toch dat er nooit iets van zou komen. Op mijn pc had ik natuurlijk wel allerlei foto's van auto's die ik mooi vond dus mijn vriendin wist wel wat mijn voorkeur was maar toch was ik erg nerveus omdat je wel eens dingen ziet op tv waarvan je denkt, O My God....

 

Maar de auto is wel helemaal naar mijn wens vooral de kleur vind ik geweldig en en ze hebben er een strakke sportieve auto van gemaakt en ik was soms wel een beetje bang dat er een drukke kermis auto van gemaakt zou worden. Ik ben echt dik tevreden ook alle accessoires die erop zitten zoals de spiegels, spoiler, velgen, bumpers zijn echt helemaal mijn stijl.

Ik zei ook tegen de designer Alexander Bannink "het lijkt wel of je in mijn hoofd heb gekeken, want het is helemaal mijn ding"

Groetjes.
John

 

terug naar overzicht foto boek  terug naar tuning   terug naar begin