19-12-2005

Rallyrijder Roman Kresta uit Tsjechië heeft voor 2006 een exclusief testcontract getekend met het BP-Ford World Rally Team. Kresta, die in 2005 met een Focus RS World Rally Car uitkwam voor het BP-Ford en als achtste uitkwam in het FIA World Rally Championship, zal het volgende seizoen de officiële testrijder van het team zijn.

De 29-jarige Kresta zal een belangrijke rol spelen in de ontwikkeling van de volledig nieuwe Focus RS World Rally Car waarmee het BP-Ford team deel zal nemen aan het 2006 kampioenschap. Het team heeft een uitgebreid testprogramma voor de boeg en Kresta zal de tests samen uitvoeren met Marcus Grönholm en Mikko Hirvonen, de officiële rijders van het team. 
De nieuwe Focus RS WRC, die is gebaseerd op de Ford Focus ST straatversie, beleefde vorige maand een succesvol debuut tijdens de Rally Australia toen Kresta de eerste WK-punten voor deze auto binnenhaalde.

“Roman heeft het hele jaar zijn kwaliteiten als een uitstekende testrijder overduidelijk aangetoond,” verklaarde BP-Ford teamdirecteur Malcolm Wilson. “Zijn technische kennis is goed en ik was onder de indruk van zijn feedback over de nieuwe auto tijdens de Rally Australia. Wij hebben volgend jaar een uitgebreid testprogramma en Roman zal een belangrijke rol spelen bij de voortdurende ontwikkeling van de nieuwe Focus RS WRC, waardoor de werkdruk voor Marcus en Mikko minder zal zijn.”

“Het is voor mij goed nieuws en ik ben echt blij dat ik bij het team zal blijven,” aldus Kresta. “Ik ken het Ford-team echt goed na dit seizoen en ik weet waartoe het in staat is. Natuurlijk wil je autosporthart altijd dat je zelf aan wedstrijden deelneemt en ik zal de competitie zeker missen, maar ik kijk wel uit naar mijn nieuwe baan. Het debuut van de nieuwe Ford Focus RS World Rally Car in Australië heeft aangetoond hoe snel de auto is en ik kan niet wachten om er weer mee te rijden. Ik zal mijn best doen om het team te helpen de auto verder te optimaliseren.”

Bron: Auto Rai

terug naar WRC Rally index     terug naar begin