03-07-2007

WRC-titeljacht van Ford krijgt extra ‘boost’ door overeenkomst met Abu Dhabi.

BP-Ford World Rally Team heeft haar jacht op de titel in het FIA Wereld Rally Kampioenschap 2007 geïntensiveerd door een overeenkomst te sluiten met de Abu Dhabi Tourism Authority (ADTA). De overeenkomst betekent een belangrijke versterking voor het BP-Ford Team, dat vorig jaar de wereldtitel bij de merken in de wacht sleepte en dit jaar het kampioenschap bij zowel de merken als de rijders aanvoert.

Ford Team RS directeur Jost Capito, BP-Ford Team directeur Malcolm Wilson en koploper in de WK-rangschikking Marcus Grönholm waren allemaal aanwezig in Abu Dhabi toen ADTA-voorzitter Sheik Sultan Bin Tahnoon Al Nahyan de details van de nieuwe samenwerking aan een grote schare mediavertegenwoordigers bekend maakte.

De overeenkomst gaat onmiddellijk in en de officiële Ford Focus RS World Rally Cars zullen al de volgende WK-rally in Finland voorzien zijn van het logo van Abu Dhabi. Khalid AlQassimi uit de Verenigde Arabische Emiraten en navigator Nicky Beech, die momenteel de ranglijst van het FIA Middle East Championship aanvoeren, zullen daarnaast met een BP-Ford Focus RS WRC deelnemen aan vier van de acht resterende rallies voor het Wereld Rally Kampioenschap - in Finland, Duitsland, Spanje en Ierland. Met ingang van het seizoen 2008 zal het team verder gaan als BP-Ford Abu Dhabi World Rally Team.

De overeenkomst werd toegejuicht door Ford of Europe president en CEO John Fleming, die verklaarde: “Ford is verheugd ADTA welkom te heten in het WRC en met name in het succesvolle BP-Ford World Rally Team. Nadat wij vorig jaar de wereldtitel hebben veroverd met de Focus RS WRC zijn we dit seizoen sterk uit de startblokken gekomen en staan we in beide WK-ranglijsten op de eerste plaats.”

“Abu Dhabi maakt een sterke groei door op zowel zakelijk als toeristisch gebied en ik ben blij dat Ford nu deel uitmaakt van die ontwikkeling. Dit is ook een extra ‘boost’ voor de sport. Abu Dhabi heeft haar zinnen er op gezet om haar naam te vestigen als hét autosportland van het Midden Oosten en het WRC zal hier enorm van profiteren,” voegt hij er aan toe.

“Dit is een grote dag voor de autosport, voor Abu Dhabi en voor de Verenigde Arabische Emiraten. Deze waardevolle samenwerking voor het huidige seizoen plaatst ons direct al op de kaart voor voortdurende internationale aandacht en vanaf 2008 zal het BP-Ford Abu Dhabi World Rally Team wereldwijd in autosportactie te zien zijn,” verklaart Sheik Sultan.  “We hebben een groot vertrouwen in de samenwerking tussen Abu Dhabi en het BP-Ford World Rally Team.”

Jost Capito: “Ford of Europe heeft al geruime tijd geleden het belang ingezien van het WRC voor haar marketingactiviteiten. Wij zijn al jarenlang een trouwe supporter van de rallysport en dit nieuwe samenwerkingsverband geeft aan dat ADTA onze mening deelt. Ik kijk uit naar een vruchtbare samenwerking, waarbij zowel het team als het WRC van elkaars kracht kunnen profiteren.”

Malcolm Wilson voegt er aan toe: “Dit is fantastisch nieuws voor ons. Het feit dat ADTA graag met BP-Ford in zee wilde gaan is een blijk van groot vertrouwen in ons programma en onze talenten. Ik deel het vertrouwen en het enthousiasme van ADTA voor de toekomst.”

Abu Dhabi organiseert een aantal indrukwekkende sportevenementen binnen haar grenzen, die de hoofdstad van de verenigde Arabische Emiraten grote internationale bekendheid hebben gegeven: de Red Bull Air Race, de Abu Dhabi ‘Cycling Race of Champions’ en het Abu Dhabi Golf Kampioenschap. In 2009 zal in Abu Dhabi voor het eerst een Formule 1 Grand Prix worden verreden.

terug naar WRC overzicht     terug naar begin