12-07-2007

Een nieuw rallywapen voor Nederlands duo.De heren Gerard Grouve en Peter van Merksteijn directeuren van Systemforce, zijn al sinds 1985 actief in de Nationale en Internationale autosport, zowel op de permanente racecircuits als in de rallysport. De eerste 10 jaar heeft voornamelijk in het teken gestaan van de rallysport waarna men in 1996 is verhuisd naar de autorensport. Na de oprichting van Systemforce BV zijn de autosport activiteiten voortgezet onder de naam van Systemforce Motorsport. Peter heeft o.a. deelgenomen aan de officiële FIA GT kampioenschap lange afstandsraces met een Porsche GT3 EVO 2002 in 2002. Ook heeft hij o.a. deelgenomen aan 24 uren van Daytona en 24 uren van Le Mans in 2004. In 2005 met een Spyker Spider de 12 uren van Sebring in de V.S. en de 1000km van Spa en als hoogtepunt nog eens de 24 uren van Le Mans.

De zoon Peter Jr. in 2006 en dochter Stephanie in 2007 zijn in het Nederlandse rallywereldje, niet geheel onverdienstelijk.

Wellicht dat dit ook voor Peter Sr. de reden was om weer eens te gaan kijken in de rallywereld en besloten heeft om een Ford Focus WRC 2006 aan te schaffen. De algehele leiding van het Team is in handen van Gerard Grouve, die in het verleden samen met Peter enkele jaren gestreden heeft in het Nederlandse rallykampioenschap. Daarna heeft Gerard het teammanagement van Peter’s verdere autosportcarričre op zich genomen. Peter heeft woensdag 11-07-2007 de eerste testkilometers gemaakt op de oude vliegbasis Niederrhein in Duitsland. Vandaag donderdag de echte eerste kennismaking ,,de shakedown’’ met aansluitend op vrijdag en zaterdag a.s. de echte rally www.eifel-rallye.de

Hopelijk zien we deze machtige auto ook nog een keer in Nederland en dan in handen van Peter Jr. of misschien zelfs dochter Stephanie.

Tekst: J. Hoek

Met dank aan Gerard Grouve van Systemforce Motorsport, voor het beschikbaar stellen van de foto’s.

terug naar WRC overzicht     terug naar begin